Veelgestelde vragen zomerkamp

Ook wij hebben te maken met de maatregelen vanwege de coronacrisis. We zijn enthousiast bezig met de leukste spellen voor ons zomerkamp en maken de nodige aanpassingen om de week veilig te organiseren. Wij volgen hiervoor het landelijk protocol voor zomerkampen.

Mag ik mee op kamp?

Onze kampen zijn ingedeeld in 3 leeftijdscategorieën:

Kinderkamp 6 t/m 9 jaar

Middenkamp 10 t/m 12 jaar

Tienerkamp 13 t/m 16 jaar

Mag ik mee, als ik astma, hooikoorst of een allergie heb?

Ja, met klachten die veroorzaakt worden door astma, hooikoorst of een andere allergie kan je gewoon mee op kamp. Ook als je medicijnen nodig hebt of bijvoorbeeld diabetes hebt, kan je gewoon mee op kamp. Geef dit wel duidelijk aan op het aanmeldformuliermet medische gegevens, zodat de kampleiding ervan weet. We geven aan de keuken van de kampschuur altijd de diëten en allergieën door.

Kan een deelnemer later naar kamp komen?

Normaal gesproken is het geen probleem als er deelnemers iets later op zaterdag of op zondag gebracht worden, maar met de geldende maatregelen rondom het coronavirus is dat dit jaar (nog) niet mogelijk. Eerder opgehaald worden mag wel.

Mag ik als ouder op bezoek komen?

Nee, tijdens de kampweek wordt het aantal contacten met externen zoveel mogelijk beperkt. Daarom kunnen we geen ouders toelaten op het kampterrein.

Wat als ik last heb van heimwee?

Het is best spannend om een hele week van huis weg te zijn. Als je heimwee hebt kun je hier altijd over praten met je tentleiding. Maar het beste werkt toch wel om leuke dingen te doen en dat is precies waar we goed zijn op kamp!

Mijn dochter/zoon wil voor de eerste keer mee. Zijn er vriendjes of vriendinnetjes van hem/haar die ook meegaan?

Wij kunnen helaas geen lijst met namen vrijgeven (vanwege privacy redenen), maar vraag eens op school of op een sportvereniging of iemand het kent en/of meegaat! Of beter nog: schrijf je met iemand in!

Gaan we met de bus naar Leusden en weer terug?

Dit jaar is dat nog niet zeker in verband met de maatregelen rondom het coronavirus. Hoogstwaarschijnlijk zullen de deelnemers door hun ouders met eigen vervoer naar het kampterrein gebracht moeten worden en ook weer opgehaald.

Moet de kampleiding 1.5 meter afstand houden tot de deelnemers?

Nee, in het nieuwe protocol staat dat dit niet nodig is, maar beperk dit tot wat nodig is. Dit sluit aan bij de richtlijnen van het basisonderwijs. Een kampkind troosten, meedoen met een kampspel, of een aai over de bol geven is dus mogelijk. Waarom dan toch beperken tot wat nodig is? Omdat je een week lang samen weg bent en dat is langer dan een training bij de sport of een aantal uren les op school.

Moet de kampleiding onderling 1.5 meter afstand houden?

Ja

Met wie lig ik in de tent?

We hebben gemiddeld op elk kampterrein 10 tot 12 grote slaaptenten staan. Hierin kunnen tot 8 kinderen slapen. In een tent slapen alleen jongens of alleen meisjes. De tentindeling wordt gemaakt op basis van wat er op het aanmeldformulier aangegeven is en op basis van leeftijd. Natuurlijk komen vriendjes of vriendinnen gezellig bij elkaar te liggen (zover mogelijk qua aantal) Geef op het inschrijfformulier aan bij wie je graag in de tent wil. Er slaapt altijd een leiding in de tent, een leidster bij de meisjes en een leider bij de jongens.

Wat moet ik meenemen voor het slapen?

Een lekkere warme slaapzak , een kussen met kussensloop en een hoes voor om het matras (deze zijn aanwezig in de tent). Vergeet ook je pyjama en je favoriete knuffel niet!

Moet er afstand zijn tussen de bedden?

Bij de deelnemers niet, de kinderen slapen met ongeveer 5 a 6 leeftijdsgenootjes in een tent. De leiding slaapt alleen of met maximaal 2 in de tent bij de kinderen, waar minstens 1.5 meter afstand gehouden wordt tussen de bedden.

Worden de tenten goed geventileerd?

Wanneer we op het kampterrein zijn, worden de tenten regelmatig open gezet om door te luchten.

Bedplassen

Het is balen als je nog regelmatig in je bed plast. Gelukkig is dat op kamp geen heel groot probleem. Mocht je ’s nachts nog een luier gebruiken tijdens het slapen, gaan we hier uiteraard discreet mee om. Graag wel even doorgeven op het aanmeldformulier, zodat we hiermee rekeing kunnen houden. Mocht het toch een keertje fout gaan, is er een droge slaapzak en kunnen de natte kleren gewassen worden. We hebben geen nachtluiers bij ons, hier moeten de ouders voor zorgdragen.

Wat gaan we deze week allemaal doen?

Wat elk kamp precies gaat doen, blijft nog even een verrassing! Elke dag staan er zeker 3 spellen op het programma, zowel op het kampterrein als in het bos. We gaan ervan uit dat we ook een dagje een bezoek brengen aan het zwembad in Leusden. Geef daarom het aantal zwemdiploma’s door op het aanmeldformulier. Nog geen zwemdiploma? Dan gaat er altijd een leider mee in het bad en bandjes om de armen.

Kunnen alle kampactiviteiten doorgaan?

Het kampterrein ligt midden in het bos en gedurende de hele week blijven we op en rond het kampterrein. Hierdoor kunnen alle activiteiten doorgaan.

Wat doen we als het slecht weer wordt?

We hopen natuurlijk op mooi weer ! Als het wat minder weer (kou) is, dan doen we nog steeds veel buiten. We zorgen natuurlijk voor een regenprogramma zodat ook deze gaden een feest zijn. We zouden het op prijs stellen als alle kinderen een goede regenjas mee krijgen op kamp!

Informatie over het verlenen van eerste hulp (EHBO)

Op elk kamp is er iemand aanwezig met een EHBO diploma, diegene hoeft geen 1.5 meter afstand te houden tijdens het verlenen van hulp. Op elk kamp is er een standaard EHBO koffer aanwezig met medische matrialen. Daarnaast zal er uiteraard voldoende zeep en desinfectiemiddel aanwezig zijn.

Een teek op kamp?

Wanneer er een kind een teek heeft, zal deze zorgvuldig en zo snel mogelijk verwijderd worden en er zal een tekenformulier door de leiding ingevuld worden. Dit formulier krijgt het kind mee naar huis.

Mijn vraag staat er nog niet bij!

Als er nog meer vragen zijn dan kunnen die gemaild worden naar het secretariaat van het kamp: cjvkampen@gmail.com

Je krijgt natuurlijk antwoord op je vraag en we zetten het antwoord ook op deze veelgesteld vragen pagina.

Het leukste jeugdwerk en gaafste zomerkampen in Schiedam