tips voor een geslaagde verhuur

Het heerlijk avondje is gekomen….

CJV Schiedam zal haar uiterste best doen om het bezoek tot een succes te maken. Met deze tips kunt u het bezoek tot een nog groter succes maken.

In het Grote Boek van de Sint staat….

Normaal gesproken zorgen de trouwe hulpen van Sinterklaas er voor dat er in het Grote Boek van Sinterklaas het een en ander is opgenomen over de personen die tijdens het bezoek aan bod komen. Gezien het grote aantal kinderen tegenwoordig in Nederland roept de Sint hier uw hulp voor in. Wij vragen u een overzicht te maken met de namen van alle kinderen die bij de Sint geroepen worden. Per kind kunt u enkele wetenswaardigheden opnemen, zoals bijzondere gebeurtenissen die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden (nieuwe hobby, nieuw broertje of zusje, andere klas), zaken waar uw kind trots op mag zijn of die u wilt benadrukken (kan zo goed samen met broertje/zusje spelen, doet goed zijn/haar best op school, gewonnen prijzen, lief voor ouders, …) en mogelijke verbeterpunten voor volgend jaar (liever zijn voor…, ouders beter helpen in huis, best doen op school,…).

U bepaalt

Uiteindelijk bent u het als ouder/verzorger die bepaalt wat er in het boek van de Sint komt en dus wat uw kind te horen krijgt. De ervaring leert dat positieve (verbeter) punten leuker zijn voor uw kind dan negatieve en meer resultaat bereikt. De Sint zal een selectie maken uit de genoemde punten, dus het mogen best wat meer punten zijn per kind.

Volwassenen

Het is vaak leuk om, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, ook iets over te nemen over enkele volwassenen. Houdt hierbij wel de tijdsduur in de gaten. De praktijk leert dat een bezoek van de Sint voorbij vliegt…

Bijzonderheden

Uw overzicht voor in het Grote Boek van de Sint is ook een prima plek voor enkele bijzonderheden. Zijn opa en oma dit jaar 50 jaar getrouwd? Gaat u binnenkort verhuizen? Of heeft er iemand een allergie voor snoepgoed of mag hij/zij dit niet vanwege een beugel o.i.d? Heeft uw kind Sinterklaas al eerder dit jaar ontmoet op school, op straat of bij een vereniging? Allemaal zaken die u ook in het Grote Boek kwijt kunt.

Ook voor in het boek

Sommige kinderen zijn te jong om bij Sinterklaas te komen of vinden dit toch te eng. Weet u van tevoren dat uw kind niet bij de Sint durft te komen, zet dit dan duidelijk in uw overzicht voor in het Grote Boek van Sinterklaas. De Sint zal het kind dan niet bij zich roepen, maar toch even aandacht aan hem of haar besteden. Twijfelt u of het kind wel of niet bij de Sint durft te komen, geef dit dan ook duidelijk aan in uw overzicht.

Zindelijk

Kinderen die nog niet zindelijk zijn mogen in verband met de mogelijke schade aan kleding niet bij Sinterklaas op schoot.

Uw overzicht in het boek van de Sint

Bij binnenkomst zal, afhankelijk van de situatie, een van de pieten strooigoed strooien of op andere wijze de aandacht van de kinderen trekken. Dat geeft de volwassene die de deur open doet de gelegenheid het overzicht voor in het Grote Boek van de Sint af te geven aan de hoofdpiet die het boek bij zich heeft. Probeert u hiervoor de kinderen nog even weg te houden bij de voordeur als de Sint binnenkomt. U kunt de Hoofdpiet dan direct even wijzen waar eventueel de cadeautjes staan.

Cadeautjes

Sommige mensen kiezen er voor om geen cadeautjes te geven met Sinterklaas. Is dit ook uw keuze, geeft u dit ruim voor het bezoek vast door via de genoemde contact mogelijkheden. Eventueel kunt u dit in uw overzicht voor in het Grote Boek van de Sint nog eens herhalen.

Geeft u wel cadeautjes, wijst u bij binnenkomst de hoofdpiet dan even waar de cadeau’s staan of neem deze na binnenkomst van de Sint zelf mee naar de huiskamer. Het is handig om de cadeautjes duidelijk te merken. Zwarte viltstift of een blauwe pen op donker inpakpapier leidt nogal eens tot een langdurig gezoek als het ’s avonds wat donkerder is in de huiskamer.

Boekingen

Elke boeking wordt door ons schriftelijk bevestigd. U ontvangt de belangrijkste tips dan ook nog van ons op papier. Neemt u even de tijd om deze door te nemen, dan zal het Gezellig Avondje zeker slagen.