Informatie verhuur sint & pieten

Welkom Sinterklaasje….

U kunt een grote invloed hebben op het verloop van een bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Geeft u echter geen bijzonderheden op, dan verloopt het bezoek ongeveer zoals hieronder aangegeven.

De binnenkomst

Rond het afgesproken tijdstip zullen Sinterklaas en zijn Pieten bij het afgesproken bezoekadres verschijnen.

Voor veel kinderen is het leuk als de stemming er dan al goed in zit doordat u vooraf al met uw kinderen Sinterklaasliedjes heeft gezongen

Bewaar het ‘Sinterklaasje kom maar binnen’ het liefst tot de Sint daadwerkelijk arriveert. Bij binnenkomst zal, afhankelijk van de stemming, een Piet eerst strooigoed strooien/geven. Even later zal ook Sinterklaas verschijnen. Het is handig om een ruime stoel klaar te hebben staan voor de Sint.

Het Grote Boek van de Sint

Na even kennis gemaakt te hebben zal de Sint één voor één de kinderen uitnodigen om bij hem te komen en vertellen wat hij in zijn Grote Boek leest. Afhankelijk van de leeftijd(en) van de kind(eren) is het vaak leuk om ook nog een enkele volwassene bij de Sint te laten komen. Hierna is het tijd om nog een sinterklaasliedje te zingen en eventueel de cadeautjes uit te pakken. Normaal zal de Sint aan elk kind dat bij hem komt een cadeautje mee geven, maar u kunt er ook voor kiezen de cadeautjes pas aan het einde van het bezoek uit te delen. Een enkeling kiest er voor geheel geen cadeautjes te laten geven.

Afscheid

Na een kort afscheid zal de Sint weer vertrekken. Het favoriete lied van de Sint bij zijn vertrek is natuurlijk ‘Dag Sinterklaasje’. Ondertussen geeft Piet nog wat strooigoed.

Alles nog even op een rijtje

Samenvattend ziet het bezoek van de Goed Heiligman voor u als volwassene er als volgt uit:

  • Betaling vooraf aan het contactpersoon van CJV Schiedam
  • U wijst de hoofdpiet waar eventueel de cadeaus staan
  • Zorg voor een ruime stoel voor de Sint

Angstige kinderen

Zelf de meest stoere bink of meid wil nog wel eens in zijn of haar schulp kruipen als de Sint daar dan eindelijk is. Een verrassing die het bezoek van de kindervriend aardig kan bederven. Bereid uw kinderen daarom voor op het bezoek, zonder de eventuele verrassing te verklappen. Vooraf kunt u aandacht besteden aan het feest van Sinterklaas en benadrukken dat het een kindervriend is. Blijkt na binnenkomst van de Goed Heiligman uw kleine belhamel toch achter de gordijnen verstopt te zijn, laat hem of haar dan eventueel samen met een ouder broertje, zusje of vriendje naar de Sint gaan. Natuurlijk kan samen met papa of mama bij de Sint komen ook heel geruststellend werken of kan eerst even rustig toegekeken worden tot enkele andere kinderen zijn geweest. Vaak durft uw kleine hierna wel.

Wil het kind echt niet, laat het kind dan op zijn eigen plek blijven en vraag de Sint om op enige afstand te vertellen wat er in het Grote Boek staat vermeld.

Aankomst en vertrektijd

Wij doen ons uiterste best om ons zo nauwkeurig mogelijk te houden aan de afgesproken bezoektijden. Door bijvoorbeeld verkeersomstandigheden kan het echter zijn dat wij iets later of iets eerder arriveren. Wij rekenen hiervoor op uw begrip. Door het drukke programma zal de Sint en zijn trouwe knechten ook de eindtijd goed in de gaten moeten houden om te voorkomen dat het begin van een volgend bezoek te ver uitloopt en andere kinderen worden teleurgesteld.

Drinken

Mocht u Sinterklaas of de Pieten iets te drinken aan willen bieden, houdt u dan rekening met de schmink van de pieten en de baard van de Sint. Mocht u rietjes in huis hebben dan zullen de spelers hier erg blij mee zijn.

Ervaren Roetveegpieten

Binnen een redelijk kleine stad als Schiedam of Vlaardingen is er altijd een risico dat een kind een van de pieten herkent. Zeker omdat onze vrijwilligers op zomerkamp gaan met heel veel kinderen. We vinden het belangrijk herkenning te voorkomen. Onze pieten zijn roetveegpieten, maar dan wel zeer ervaren pieten die al héél vaak door de schoorsteen zijn gegaan. De gezichten zullen dus vrijwel volledig onder het roet zitten; hiermee voorkomen we dat uw kind onbedoeld het mooie feest van zijn illusie ontdoet doordat zij of hij een piet herkent. De foto’s op deze pagina’s geven een goede indicatie hoe vaak onze pieten door de schoorsteen zijn gegaan, en dus hoeveel roet ze op hun gezicht hebben.